Delusion - Long rope

Delusion - Long rope

250,00 Kč
S DPH

LP

Množství

Staří známí se vrátili na místo činu! Prohrabal jsem archiv R.U.M. zinu a zjistil jsem, že třeba poslední rozhovor s DELUSION jsme podnikli přesně před deseti lety! Neuvěřitelný! Sám za sebe se musím přiznat, že od těchto dob jsem na kapelu (tuším) vůbec nenarazil a tudíž ani neznám materiál z poslední nahrávky „Never Ever Forever…!!!“ (2009). To ale v současné chvíli není ani tolik podstatné, důležité je, že strakoničtí veteráni stále fungují a hmatatelným důkazem je i toto šestiskladbové EP.

 

Nahrávka označená smyčkou na obalu, startuje překvapivě dosti atmosferickou skladbou, za kterou je poschováván hardcoreový základ a velice zajímavé jsou i nečekaně melodické kytarové vyhrávky, něco na způsob THERAPY? či dokonce některých deathmetalových zástupců, přísahajících na švédskou náladotvornost. Vskutku podařený vzorek! Dalším songem v pořadí, je už žánrově „obyčejnější“ vál, jež v sobě pojí syrovou divokost a špínu rock’n rollu. Tradiční sborové výkřiky jsou poté jasnou doménou žánrové tepny, napojené na srdce běsu. Volně přeloženo, kapele tohle všechno věřím a pokud mě některé podobně laděné skvadry spíše překažejí pro svojí umělou siláckost, tak z DELUSION stříkají proudy energie naprosto přirozeně.

 

Delusion_bandMá předcházející slova následně umocňuje  „Little Prince“, byť ji poněkud degraduje omšelý refrén o jedné frázi. DELUSION naštěstí hned v zápětí vytahují další trumf s názvem „New Song“, ve kterém se toho děje opravdu hodně, a to nejen po stránce hudební, ale i náladové. Skladba chvíli kmitá takřka v režimu starého rošťáka Lemmyho, aby v jejím středu došlo k nečekanému zpomalení. Hned poté následuje další deathmetalový úsek (nějak si nemůžu pomoci), odehrávající se ve stejné linii, jako tomu bylo v případě úvodní skladby. Na úplná závěr se pak DELUSION vytasili s militantní „pochodovkou“, ve které účel/námět světí prostředky. Nikterak ovšem v bonusových, česky zpívaných „Blanických rytířích“, což je song s poněkud naivním textem, ačkoliv hudba sama o sobě šlape výborně a dokážu si dobře představit pařbu všech těch naštvaných otců s hardcoreovou minulostí.

 

„ Long Rope“ je nahrávkou vyspělé kapely, která může svým nadhledem a zaujetím školit (ne)zdravé mládí. Kéž by síla  vydržela DELUSION ještě hodně dlouho. Zároveň by se mi velmi zamlouvalo, kdyby se hoši vydali cestou skladeb „ Long Rope“ a „New Song“. Myslím, že přesně tohle je ta ideální parketa pro  současné DELUSION. Ale nechci radit. Každopádně si však myslím, že další řadovku by to už opravdu chtělo. Tenhle zářez osobně beru jako takovou ochutnávku před hlavním chodem. Doufám, že přijde brzy, protože i po letech mají DELUSION co nabídnou!

zdroj: rumzine.com

 

http://bandzone.cz/delusion

 

tracklist:

 

01. Long Rope
02. Life In Flow
03. Little Prince
04. New Song
05. Mouses
06. Blaničtí Rytíři

01. Long Rope

02. Life In Flow

03. Little Prince

04. New Song

05. Mouses

06. Blaničtí Rytíři

 

DElLRLP