Risposta / Bricanyl Turbuhaler

split Risposta/Bricanyl Turbuhaler

300,00 Kč
S DPH

LP

Množství

Pokud existuje kapela na kterou sedí popis "dělníci crustu" je to Risposta! Nedocenění, zřejmě proklatě málo trendy, NE z Prahy. Risposta! Přemety personálních změn v kapele už delší dobu jede bez otřesu základní dvojice Míra a Vápno, zde doplněná novým basákem Tomem. Kapela prošla jistým hudebním posunem, ale pokud znáš skvělý split s Kutya Harap, řekneme že nový materiál jede po stejné lajně. Težký, nakopnutý crust, postavený na jedovaté kytaře a suchém, nenávistném zpěvu s texty ze kterých by tvou babičku jeblo. Vše skvěle instrumentačně odmakané. Ostře, nihilisticky, bez ohledu na následky to musí ven. Texty ze kterých mrazí a věřím že čistě slyšitelný zpěv s tebou (a tvou babkou:) vymete jak dělo ráže osmdesátosm s T-34 kou. Tahle deska je temná, zlá a mě dokonale naplňuje, poklona až k zemi směr Přísnotice! 

K Bricanyl nemám žádný nekritický vztah jako k  jejich kolegům sídlícím o pár kiláků vedle. Zatímco Risposta má na triku pokud se nepletu OSM vinylových nahrávek, tohle je první asfalt Briket (tak zní lokální nickname). Kapela se potlouká po lokálním podzemí někdy od konce devadesátých let, kdy produkovala svérázný grind punk. Tomu se v po linii Blučina - Branišovice - Oslavany vždy dařilo a Brikety jsou toho důkazem. Aktuálně v tříčlenné sestavě, poprvé v opravdovém sutdiu (info bez záruky) a zlý Hellsound zvuk za zády, trochu podivné sice, ale výsledek je hutný crust, s trochu jednmoduššími texty nevybočujícímu z hranic stylu. Hudebně jedeme po ozvěnách neocrustu ala Tragedy. 

To že je matroš obou kapel nahrávaný společně v Hellsoundu v létě 2016 a pár měsíců po nahrání je deska nákladem kapel venku je už jen telegrafická informace na konec.

Grafiku si vzal na starost Ben, který vysekl dvě skvělé kresby.

Obal je také jediná věc která mi nesedla, protože díky nákladu 200ks není zřejmě ekonomicky průchozí dělat klasický obal, tak tento je přehnutý papír a nemá hřbet. Škoda toho budoucího přecházení téhle skvělé nahrávky v tvém fochu s deskama.

Temný podzim byl prosvětlen, skvělá deska!

 

https://risposta.bandcamp.com/releases

http://bandzone.cz/bricanylturbuhaler

 

tracklist:

01. Risposta Polapen

02. Risposta Legie Duchů

03. Risposta Smrt Zaživa

04. Risposta Lidskosti Vzpoura

05. Risposta Lháři

06. Bricanyl Turbuhaler Never

07. Bricanyl Turbuhaler Pokemón

08. Bricanyl Turbuhaler Parádní Akce

09. Bricanyl Turbuhaler Zvedlá Pravá

10. Bricanyl Turbuhaler Bezejmenné Oběti

11. Bricanyl Turbuhaler Lhostejnost  

12. Bricanyl Turbuhaler Žer, My Ti Dáváme

13. Bricanyl Turbuhaler Kulka

SRBT-LP