System 56 - System 56

System 56 - System 56

350,00 Kč
S DPH

LP

Množství
Poslední kus skladem

Kapela System 56 z amerického Clevelandu vznikla v letech 1981-82. Zakladatel kapely Steve Simenic se od začátku nechal inspirovat novovlnnými a synthpopovýmu skupinami jako Ultravox, Simple Minds, New Order nebo The Cars. Výsledek byla hudba postavená na nervních kytarových riffech, minimalistickém zvuku syntetizárorů v pozadů a energické rytmické sekci.

Ze začátku byla kapela zavřená ve svém domácích studiu, kde taky natočila svůj první singl Metro-metro / In The Old World. Po odehrání dvou koncertů ovšem kapela prošla výraznou personální změnou, z původní sestavy zůstal jen Steve a bubeník Vince. V této sestavě vzniklo šestipísňové EP, které dosáhlo slušné odezvy jako u kritiků tak i v místních studentských rádiích. Kapela ovšem zůstávala dvoučlenná a nehrála žádné koncerty. Teprve v následujícím roce přišel do System 56 nový člen na syntetizátory a v téhle rozšířené sestavě natočili svůj druhý singl. Nahrávka měla pozitivní ohlasy také díky rozměru, který jí dodal hostující saxofonista. Po příchodu basáka se System 56 opět zavřeli do studia a natočili další singl a konečně začali opět veřejně vystupovat. Stejně jako starší nahrávky tak i tuhle si kapela vydala ve svém vlastním nákladu. Přes slušný lokální úspěch jejich nahrávek nakonec kapela v roce 1984 definitivně ukončila činnost.

Rave Up records připravili k vinylovému vydání průřez nahrávkami, které udělají radost každému fanouškovi temných synth-punkových melodií.

 

https://www.youtube.com/watch?v=nD6cXv_ol40

 

Tracklist:

  1. Metro-Metro
  2. In The Old World
  3. Brave New Toys
  4. Through Other Eyes
  5. Hands Of A Stranger
  6. You’re Only Dreaming
  7. Life On A Cool Curve
  8. The Other Side Of Science
  9. A Man Needs A Motor

 

 

SS10LP