Lvmen - Lvmen & Raison D´Etre - An Anthology Of Previously Released Songs

Lvmen - Lvmen & Raison D´Etre - An Anthology Of Previously Released Songs

550,00 Kč
S DPH

2xLP (barevný)

Množství

Dlouhé čekání na nové album znovuobnovených Lvmen se konečně chýlí ke konci. Ještě před tím však přišla z ašského tábora Day After Records důrazná připomínka časů minulých. Sumarizační An Anthology Of Previously Released Songs shrnuje sedm opusů ze dvou dosud vydaných desek Lvmen a Raison D`etre, logicky chronologicky seřazených tak, jak k tomu již předurčují názvy skladeb (I. - VII.). Kolekce zvukově ošetřená Ondřejem Ježkem pak dostala i nový přebal se zlatým logem kapely.

Svým stejnojmenným dvanáctipalcem, který vyšel v roce 1999, Lvmen slušně rozvířili kal v české nemainstreamové hudební scéně. Dvě skladby se stopáží přes dvacet minut zahrnovaly jemně se stupňující zvukovou destrukci definovanou Neurosis, nevyzpytatelnou kompozici starých Tool, atmosféru dolaďovanou naladotvornými samply a nenapodobitelně nakopávající bicí party. O pár měsíců později následovalo dlouhohrající Raison D`etre, které si získalo srdce tisíců příznivců nejen v tuzemském kraji, ale i leckde po starém kontinentu.

Zvuk byl čistší, čitelnější, díky čemuž nabraly skladby na intenzitě. A také dokonale vypilované detaily: pominout nelze vlčí monolog z Vláčilovy Markéty Lazarové, téměř operní ženský zpěv, při kterém se ježí chloupky na šíji v poslední skladbě Lvmen VII nebo insomnickou momentku tamtéž. Deska si také více pohrává s posluchačovou pozorností a jakoby jej v nepravidelných výchylkách škádlí promyšleným vnaděním, kdy lišácky zvyšuje stupeň nedočkavosti před zpravidla výbušným finále. Tento rafinovaný postup mistrovsky účinkuje především v úvodních dvou skladbách Lvmen III a IV.

Poté se však kapela na několik let odmlčela. Tento čin však překvapivě neměl za následek její postupné zapomenutí, ale naopak pozvolné rozrůstání družiny příznivců. Kult Lvmen sílil a když se loni v prosinci po více než čtyřech letech konečně vrátili na koncertní pódium, vítala je plná strahovská Sedmička. Kompletně nový materiál, který tu předvedli, v tuto chvíli čeká pod názvem "Mondo" na své vydání. Králové konstituční temnoty jsou zpět, nová etapa začíná!

Zdroj: www.freemusic.cz

 

https://lvmen.bandcamp.com/album/lvmen-raison-d-etre-an-anthology-of-previously-released-songs

 

DAY50LP