Caine - Tajemství na dálku stačí

Caine - Tajemství na dálku stačí

150,00 Kč
S DPH

CD

Množství
Poslední kus skladem

Na počátku byl takový malý plyšový pejsek. Když mi bylo smutno, svěřoval jsem se mu a nějak přirozeně cítil nebo věřil nebo věděl, že mi naslouchá. Pak, když jsem byl větší a zabili Vinetůa, moc jsem brečel a nikdy se s tím nesmířil. Pořád jsem na něj myslel a přemejšlel, jak ho zachránit. Chtěl jsem aby... nebo jinak - cítil jsem, věřil nebo věděl, ...že přece nemůže jen tak umřít. Zmizet. A kam vlastně?
Myslel jsem na něj tak často, až za mnou jednoho dne opravdu přišel. Tedy alespoň jsem - cítil, věřil... věděl!... že ho vidím. A slyším. Ležel jsem v posteli a přece to nebylo ve snu. Ještě dneska si přesně vzpomínám na to místo, kousek od dětského pískoviště, kde se mi tenkrát ukázal. A byl celý v zářivém "zlatém" obleku - a to setkání s ním změnilo nadlouho moje sny, moje snění, zkrátka to, co člověk vidí skrz zavřené oči, před tím než usne.
Zavedl mne do zvláštního světa a já cítil -> věřil -> věděl ...že je! Ten svět. "Dobří" v něm žili v překrásné, horami chráněné, nedobytné krajině a "zlí" s "normálními" zas tam venku. Ačkoli bsp,hranicích takřka neustále probíhal boj, to jak se ti mí zlí snažili dostat dovnitř, já - strašpytel - neměl strach. Snad možná jen cosi jako příjemné mrazení z dobrodružství na chodidlech. Cítil jsem -> věřil -> věděl ...že tady nelze opravdu prohrát. A umřít....
Chtěl bych teď popsat, co se dělo dál, ale nevím jak - nemám-li použít tradiční křesťanský slovník...
Setkal jsem se "tam" totiž s někým, komu celé to území patřilo - a teď to přijde - a nějak se jím sám zároveň stal. Jako Bastien v Nekonečném příběhu.
A protože to neumím popsat, skládám o tom pořád dokola písničky...

Věnování:

Panu Jiřímu Smržovi, jehož tvorba mě zasáhla jako blesk z čistého nebe! Stejně jako kdysi hlas a písničky Járy Ježka a Čp.8 nebo Jardy Svobody a Otcových dětí...


http://www.caine.wz.cz/


Tracklist:
01. Jako
02. On a Ona
03. Na dálku
04. Tajemství
05. Odpověď
06. Hlas
07. Slon
08. Pohádka tisíce a jednoho dne
09. Tragégie
10. Za dva...
11. Jablíčko
12. Děvče z nároží
13. Fosilní nálezy
14. Před oltářem

CAINETNDSCD