Full Moon no.13

Full Moon no.13

100,00 Kč
S DPH

Hudební magazín

Množství
Poslední kus skladem

časopis A4, 164 stran


To to letí! V úterý 17. května 2011 vyjde třinácté číslo Full Moonu, které otevře druhý ročník originálního hudebního časopisu. Hudebního nebo lifestylového? Diskuze nad obsahem a formou neutichají ani po roce. Šťastná třináctka vítá fanoušky Joshem Hommem a Davem Grohlem, kteří tvoří dvě třetiny kapely Them Crooked Vultures. Na obálku se ale dostali z jiných důvodů: Grohl, protože Foo Fighters vydali novou studiovou desku, a zrzek Homme z lásky a díky tomu, že jeho Queens of the Stone Age u nás měli na konci května hrát. To se nakonec nestane, což ale obsah ani na poslední chvíli nevykolejilo. Nezapomeň vzpomínat, jak se píše v jednom z článků. Časopis se dá kromě stánků sehnat také v síti distribučních míst Full Moon City za cenu 99 Kč, přes e-shop (kde lze koupit i jednotlivá starší čísla a předplatné) nebo v samostatném PDF. Grafika je dítě studia Carton Clan. Nové číslo vychází oficiálně za úplňku, tedy v úterý 17. května.

Ve Full Moonu #13 se tedy dočtete jak o novém albu Foo Fighters, tak o eponymním debutu Queens of the Stone Age (ke kterému se aktuální evropské turné váže), hudebních eskapádách Joshe Hommea (Desert Sessions, Screaming Trees, Eagles of Death Metal...) a samozřejmě Kyuss. Koncerty nezrušili Hugo Race, Boysetsfire, Staff Benda Bilili, By the Grace of God ani Souad Massi. Pokračuje seriál o dubstepových labelech a písničkářích nového milénia (Laura Marling a Chris Letcher), odpovědí v rozhovorech se tentokrát ujali výhradně domácí: DJ Scarface a trio Dependson. Libo recenze? TV on the Radio, Peter Bjorn & John, Son Lux, Bill Callahan, Dropkick Murphys, Micachu, Burial a Wire.


Velká část časopisu patří reportům: k mání je jeden extra dlouhý o festivalu Roadburn 2011 s přilehlými koncerty BellRays a Wovenhand (ten je reflektován ze dvou různých míst a jako bonus sólový koncert Davida E. Edwardse v Londýně), fotoreport Vaška Havelky z amerického „veletrhu“ SXSW, dokončení tourrepa kapel Esazlesa a Five Seconds to Leave, report z berlínského Friction Festu a nakonec taky vystoupení ANBB z pražské Archy. Nechybí soundtrack, komiks, hudební dokument (s Fugazi), kérky, sloupky a backstage, začíná velký seriál o fanzinech a fanouškovskou jedničku vyhráli Joy Division.

FM13