See You In Hell - Život ve starchu

See You In Hell - Život ve strachu

300,00 Kč
S DPH

LP

Množství
Poslední kus skladem

Trvalo to sedm let, ale je to tady. Nové album brněnských SEE YOU IN HELL je bezesporu událostí a i když časová prodleva od minulého alba „Jed“ působí děsivě, kvůli těm všem nepříznivým okolnostem je tento údaj vlastně to nejmenší. Hlavní je, že kapela zabojovala, poprala se s osudem a představuje novou desku, která ji ukazuje ve skvělém světle.

Těžko se dalo očekávat, že by kluci po nedobrovolném odchodu hlavního skladatele muziky nějak zásadně radikálně měnili výraz kapely. Dílčí odlišnosti se samozřejmě vystopovat dají, bylo by divné, kdyby ne, když se do skladatelského procesu zapojila nová krev na postech kytaristů, ale ten kdo měl rád minulou desku „Jed“, může být v klidu, v podobných neurvalých mantinelech se valí i novinka „Život ve strachu“.

Intenzita. To je slovo, které tuhle kapelu charakterizuje. Klasických osm věcí obsažených v drážkách vinylu udeří silou věrnou syrovému punku/hardcore, ale i díky poměrně čistému zvuku (Hellsound nahradil Davos) má album chvílemi až thrashový feeling (úvodní track) a nechybí ani crustové pasáže. Nicméně ta pravá podstata zůstává v agresivním punku, který řeže a má tendenci vám za ty dvě tři minuty, které průměrně skladby trvají, nakopat pozadí.

Přesto, že má album tlak, nesází jen na lacinou neurvalost. Za každou z osmi věcí je cítit myšlenka a každý song je něčím vyšperkovaný. Může to být třeba ten v podobě silně se do mysli zarývajícího refrénu u druhého tracku „Stíny“, který dokáže být silně návykový. Ve stejném směru působí i třetí „V krajině šílenství“. Stranu A uzavírá věc

                „Bez návratu“, která svou čtyřminutovou délkou patří zřejmě k jedním z nejdelších položek v repertoáru SEE YOU IN HELL. Strana B za tou první nezaostává a tak těch necelých šestadvacet minut uteče logicky velmi rychle; a tak to má být.

Důležitou součástí kapely byla vždy grafika a texty. To první opět potvrzuje pěkná malba titulního coveru a podtrhává to modrý vinyl z limitované edice. Texty, které si dřív mezi sebe dělili jednotliví členové, si na svá bedra vzal Jožka alias Herr Uher, který lyriku popisuje takto: „Své makabrózní myšlenky mohu nechat volně vyplavat na povrch.“ Za sebe dodávám, že ani v tomhle kapela nestrádá a chlapi ve svém věku mají dávno jasno, co chtějí a jak to chtějí říct. A jejich texty mi přišly vždy dobře napsané.

Samá chvála se ode mne valí do Brna, je ale zasloužená. Možná by se mohlo spekulovat o poměrně čistém zvuku, ale to se asi bude lišit názor kus od kusu. Já jsem s ním v pohodě. Samotná hudební náplň samozřejmě pracuje s x krát použitými postupy, ale v případě SEE YOU IN HELL jsou nápady chytře poskládány a deska tak funguje jako dobře promazaný stroj, ačkoliv na rozdíl od stroje na mě dýchá emocemi a věrohodností.

 

SEE YOU IN HELL jsou zpět, jsou silní a přesvědčiví a je to tak moc dobře.


zdroj: www.fobiazine.net


bandcamp


Tracklist:

01. Kult krve

02. Stíny

03. V krajině šílenství

04. Bez návratu

05. Život ve strachu

06. Slepá důvěra

07. Stovky zpráv

08. Tvář zmaru


IS149LP