Houba - U šílena nesersrny

400,00 Kč
S DPH

LP

Množství

U PHR Records vychází reedice starých desek Houby, která slaví 25 let a z důvodunouzového stavu vyrazí na Šňůru až v roce 2021. Dvě starší alba na vinylechmají revidované booklety a upravený zvuk. „Reedicí sedočkala alba ...ať von zacvrč! a U Šílena Nesersrny. Jsme rádi, že se to vespolupráci s naším vydavatelstvím povedlo i v tomto vcelku šílenym roce“, říká Martíček, basák kapely. Album „...ať vonzacvrč!“ z roku 2002 posunulo kapelu směrem nahoru asi nejvýrazněji. V roce vydání totiž odehrála poprvé přes 70 koncertů, pravidelně se objevovala i v sousedním Německu a Polsku a alba se prodalo na kazetách a CD přes 2000 kopií. „I když má bláznivej název, kterej každej komolí, je to stále deska, ze kterýhrajeme hrozně moc songů. V poslední době se opět stávaj hodně aktuálními. I proto bylo prioritou vydat na vinylu právě tohle album“, doplňuje Majkl, frontman Houby.

Druhou deskou,která se dočkala reedice, je U Šílena Nesersrny z roku 2007. „Od tý desky jsme toho moc nečekali. Všichni jsme po studiích nastoupili do práce a času nakoncerty i zkoušení ubývalo. Nicméně i nás samotné příjemně překvapilo, že senám nakonec podařilo udělat několik skladeb, který zní na koncertech dodnes. Třeba Vězení, My to nacvičíme a samozřejmě Večírek, což je naše asi nejznámějš ískladba“, dodává Martíček. Zvuk remasteroval Přemysl Haas ve Studiu PyHa v Plzni. Booklety obou alb jsou doplněny o archívnímateriály z let 2000 – 2008. Najdete zde fotky, plakáty, texty a také informace o kontextu vzniku obou desek.

Obě LP se dají sehnat na www.punkrock.cz nebo http://shop.houba.info, kde si můžete objednat i nové mikinya trika s logem kapely. 

Houba vznikla včervnu 1995. První koncert odehrála 7. 4. 1996 v klubu Sklep v Rumburku. Od tédoby odehrála přes 1150 koncertů v Čechách, na Slovensku, v Polsku, Německu,Litvě, Lotyšsku, Estonsku, Bělorusku, Maďarsku, Srbsku i USA. Kapela aktuálně připravuje na 11. 12. 2020 online nebo živý koncert (dle aktuálních možností)ve spolupráci s TOSA sound, který využije k natočení klipu na skladbu zposledního alba Ničeho nelitujem! „Nechte se překvapit, která to bude,hrajeme ji ale od vydání poslední desky na každém koncertě“, doplňuje Martíček. Houba také zahájila práci na nových skladbách, které zveřejní běhemroku 2021. 

PH 258 LP