Last Words The - Animal World

400,00 Kč
S DPH

LP

Množství

Australští punks The Last Words vydávají retrospektivní desku

 

The Last Words jsou právem považovaní za jednu z prvních australských punkových kapel. Navíc patří k prvním žánrovým kapelám z tohoto kontinentu, které se prosadily i v zahraničí.

Paradoxně oba zakládající členové The Last Words – Malcolm Baxter a Andy Groome - mají kořeny na starém kontinentu. Se svými rodiči se do Austrálie přistěhovali z Británie ještě v době, kdy byli oba dětmi. Své kamarádství v roce 1977 stvrdili založením kapely The Last Words.

Po prvních neumětelských pokusech se kapela sehrála, a ještě v roce svého založení vydala debutní singl. DIY nahrávka Animal World / Wondering Why se brzy vyprodala, a o kapelu projevil zájem australský major label Wizzard Records. Nově nahraný song Animal World (s jinou skladbou na „béčku“) se stal nejslavnější skladbou v krátké historii The Last Words. Kapela následně přesídlila do Anglie a na labelu Rough Trade vydala opět svůj největší hit (s fungl novou skladbou na B straně), tentokráte zacílený na britský trh. 

Po několika dalších singlech The Last Words natočili v roce 1980 svou jedinou velkou desku. Pro kapelu šlo ovšem o poslední nahrávku. Malcolm se vrátil zpátky do Austrálie. Andy ještě nějakou dobu působil s kapelou Eric Hysteric, aby také následně přesídlil zpět k protinožcům.

Na PHR Records právě vychází vůbec první kompletní diskografie The Last Words. Album Animal World obsahuje songy ze všech singlů a debutové desky. Všechny nahrávky jsou nově remasterované a součástí desky je i insert s historií kapely a všemi texty.

https://www.youtube.com/watch?v=rbvoTtbWouc

PH 262