Red Alert - We've got the power

Red Alert - We've got the power

400,00 Kč
S DPH

LP

Množství
Poslední kus skladem

Red Alert je britská punk/oi kapela, vznikli v roce 1979 v Sunderlandu, Anglie. Natočili tři studiové desky a objevili se na mnoha kompilacích z nichž stojí za zmínku Punk and disorderly (už víš odkud šlohl název berlínský festival?) nebo Carry on oi. Kapela se třikrát dostala do UK indie hitparády, rozpadla se v roce 1985 ale v poslední době je opět aktivní.
Jak už sem psal tak tahle smečka působila začátkem let osmdesátých, poměrně rychle se rozpadla, takže základ kultu je slušný. Kapela vydávala na No Future records, kteří měli svou tlupu oi/punk kapel na velmi vysoké úrovni, namátkou Violators, Blitz, Partisans.
Red alert byli podobní většině kapel z těch let. Parta kluků co do toho šla, jejich kapela přežila počáteční zmatky, dostala smlouvu u labelu a hrála. Syrový, neumětelský punk, nebo jestli chceš tak oi s klasickými texty o working class problémech.
Hrát v hnusných osmdesátých letech v hnusné zemi (Anglie nebyla nikdy země zaslíbená!), pro stejně oprsklý znechucený a přednasraný kluky, mluvit k nim jejich řečí a pít stejný levný pivo, to je Red Alert. Jestli to bude fungovat i po třiceti letech zrovna na tebe to nevím, ale stejně jako všechny kapely z těch let má Red alert koule. Což v době modelek a totální apatie pro mě znamená, že kapela válcuje s přehledem kde co... Respekt!

https://www.youtube.com/watch?v=j0HgDQIIKjY
Tracklist:

01. We`ve Got The Power 
02. Crisis
03. Weekend Warfare
04. They Came In Force
05. Rebels In Society
06. Third And Final
07. You`ve Got Nothing
08. S.P.G.
09. Foreign Affairs
10. Campaign
11. The Art Of Brutality
12. Smash Your Chains
13. Industrial Slide
14. It`s Me Boys

DAY.18VS LP