Tracks - Brakes On You

400,00 Kč
S DPH

LP

Množství

V půlce sedmdesátých let byla hudební scéna v Bostonu v těžké opozici proti frčícímu arénovému rocku i stupidnímu disku.

Zatímco ve městě hráli kapely jako DMZ nebo Real Kids inspirované spíš šedesátkovým rockem tak na té temnější straně místní rockové scény se vynořili Tracks. Jejich leader Lorry Doll chrčel a plival texty songů jako Gang War Rumber, I Don’t Need You nebo Love Is (Bondage And Leather).

Spolu s dalšími podzemními kapelami se tak Tracks zapojili do podobného ranku, který v New Yorku představovali Television, Ramones nebo Talking Heads. Ať už byl styl těchto kapel nazývaný jako punk nebo new wave tak šlo hlavně o to dobře se bavit a nebýt stejní jako velké kapely v mainstreamu. Pomalu se tak rodila alternativa, která měla brzo převálcovat nejen hudební scénu v obou zmíněných městech, ale postupně změnit tvář rockové hudby vůbec.

V roce 1976 vznikl záznam z koncertu Tracks a kapela zároveň natočila svůj jediný singl Brakes On You. Díky celosvětové distribuci přes Bomp se Tracks dostali širšího povědomí. Kapela se postupně prosadila i v New Yorku a pravidelně vystupovala v CBGBs i Max’s Kansas City. Hrála společně s The Police nebo The Jam a samozřejmě i s většinou kapel z východní pobřeží států.

Právě New York se nakonec stal pro kapelu osudným, když se do města přestěhoval zpěvák Lorry Doll i kytarista Jeff Rey. Poslední koncert odehráli Tracks s improvizovanou sestavou v domovském městě začátkem roku 1979. Pak se nad jednou z nadějných bostonských punk kapel nadobro slehla země.

Na aktuálním LP italských archivářů Rave Up najdeš jak raritní debutový singl tak i další dosud oficiálně nevydané songy.

 

https://www.youtube.com/watch?v=ItOKOaEobY0

 

Tracklist:

 

01.   Brakes On You

02.   Bombs Away

03.   Love Is (Bondage & Leather)

04.   Gang War Rumble

05.   Lovin‘ Kiss

06.   Never Again

07.   Cock Rock

08.   I Don’t Need You

09.   Rendezvous

10.   Lovin‘ Kiss (1978 version)

11.   Never Again (1978 version)

 

RUR 89LP