DEMOKHRATIA / MONDO GECKO: split - LP

split Demokhratia / Mondo Gecko

300,00 Kč
S DPH

 LP

Množství
Poslední kus skladem

Nerad bych aby to vyznělo že největší předností tohoto splitka je kombinace kapel z A a B strany. Možná že pro našince, který si labužnicky pomlaskává při poslechu kapel z naprosto exotických zemí jsou země jako Alžír a Izrael naprosto všední záležitosti, kam se prostě jezdí na dovču. Jenže ono to tak není. V atmosféře nenávisti a totální války o existenci, kdy tuhle situaci vnímají přesně takhle jak arabské státy, tak stát židovský je tohle naprosto průlomový split. Můžeme samozřejmě marginalizovat, že obě kapely samy o sobě neřeší náboženství a nemají v úmyslu buď smést Izrael do moře nebo zašlapat do země primitivní arabské opice. Ano, to zcela jistě nemají. Nicméně, od konce čtyřicátých let to vypadá že všichni ostatní obyvatelé obou zemí tyto snahy mají. Samozřejmě, můžeme také vést úvahy o izraelské punkové scéně, čítající jedno město a 25 lidí, nebo o Demokhratii, která se přetvařuje v Alžíru že hraje islámský rockandroll a žije striktně v ilegalitě. Je to tak, ale každý začátek je těžký a podporu si zaslouží lidé kteří se snaží o demontáž obou podivných nábožensko-fašistických systémů!

Převedeno na české poměry, není to split brněnské z pražskou kapelou, ani ostravské kapely z jakoukoliv jinou, ostatní znesvářené regiony prominou, ale nejblíž by zřejmě byl split kapely české s kapelou cikánskou (pc mamrdi čtou romskou). Myslím, že je to dobrá inspirace, ne? :)

Ale dost keců o revolucích, papuče na tlapky a desku na gramofon! Demokhratia mydlí klasický středně rychlý hardcore punk s nekompromisníma kytarama, ale který má melodie a sem tam chytlavý refrén. Shrnuto, je to něco co je přes podivnou zemi původu naprosto konkurence schopné a dobře poslouchatelné. Což není zdaleka pravidlem, protože co si budeme povídat, největší předností exotických kapel je mnohdy jen jejich exotika. Mondo gecko vaří z o poznání ostřejších ingrediencí, thrashové kytary a uřvanější zpěvy a inspirace kapelama z 625 records a vůbec celé USA bordeloidní scény. I zde skvělá kvalita nahrávky.

Deska je vybavená textovou přílohou ve francoužštině a angličtině a plakátem, který má motiv z obalu a je tištěný nějakou neuvěřitelně smradlavou technologií :)

No religion no states, zabijte je všechny!

Velice slušná deska, těžce nad průměrem s myšlenkama, který jsou sice znepokojující, ale mezi dvěma návštěvama hospody to rozlouskneš, jinými slovy doporučováno!

 

http://www.myspace.com/demokhratia
http://www.myspace.com/moondogecho

 

Tracklist:

01. fascislamist (DEMOKHRATIA)
02. el houkiya (DEMOKHRATIA)
03. terteg esystem (DEMOKHRATIA)
04. intifada (DEMOKHRATIA)
05. six months (DEMOKHRATIA)
06. el capitalism te3 zebi (DEMOKHRATIA)
07. el khouf (DEMOKHRATIA)
08. war on the system (DEMOKHRATIA)
09. li nak edenya (DEMOKHRATIA)
10. la dine la doula (DEMOKHRATIA)
11. intro (MONDO GECKO)
12. axe (MONDO GECKO)
13. mondo ego (MONDO GECKO)
14. hebias corpus (MONDO GECKO)
15. homo momini lupus (MONDO GECKO)
16. the middleman (MONDO GECKO)
17. damien (MONDO GECKO)
18. neurotic sick boy pt.1 (MONDO GECKO)
19. neurotic sick boy pt.2 (MONDO GECKO)

DMGsplitLP