INKWIZYCJA  - ...Na Własne Podobieństwo...

Inkwizycja - ...Na Wlasne Podobienstwo...

350,00 Kč
S DPH

LP

Množství

 

 Pokud se povídá o EP Svobodný slovo že to je první Československá nezávislá deska, tak přesně tohle se povídá v Polsku o téhle LP. Myslím si osobně, že 
V doprovodu ochranné fólie z textů původního díla, plakát obsahující několik příběhů připomínající okolnosti představenstva a klimatu počátky nezávislé scény hardcore / punku v zemi. Ex Pert také se zmíní o jeho tvůrčí vztah s selat. 
Samotný materiál byl vysáván Martin Dymiter (Eva Braun), některé se zbavili té tíživý rockové vkus originálu. 
Wydaniu towarzyszy wkładka z tekstami o oryginalnymi grafikami, plakat zawierający kilka historii przypominających okoliczności powstania tej płyty oraz klimat początków niezależnej sceny hardcore / punk w tym kraju. Ex Pert wspomina również swój twórczy związek z Prosiakiem.
Sam materiał został odkurzony przez Marcina Dymitera (Ewa Braun), trochę pozbył się tego nieznośnego rockowego sznytu oryginału.
Winyl wychodzi w 2 wersjach - poza regularną ukazuje się kolekcjonerska gratka na grubym CZARNYM winylu (180gr) z nieco zmienioną okładką.
Tracklist:
Strona 1:
Dobrze
Sinoszary
Wilk
Imieniny Stefana
Niedzielny kościół
Stwórcy
Inkwizycja
Anatema
Strona 2:
Daleko
Radio aktywność
To co ukryte
Arbeit
Zimno
Komunikaty
Niespodzianka
HemofiliaPokud se povídá o EP Svobodný slovo že to je první Československá nezávislá deska, tak přesně tohle se povídá v Polsku o téhle LP. Myslím si osobně, že 

Pokud víte která je první nezávislá deska v Československu, tak tohle je její polský protějšek. Tedy první polská deska, která nevyšla u velkého labelu. V bookletu k LP je popsán napínavý příběh výroby desek (v Gramofonových závodech Loděnice, jak jinak). Z pohledu dnešního člověka v době EU, platbama kartou, paypalem, kurýrníma službama které jsou levné a dostupné to samozřejmě vypadá jako hodně špatný vtip. Mohu nicméně potvrdit, že v dřevních dobách sem několik podobných storek zažil. A nejen já. Ale zpět z třetihor do současnosti:)

Jeden z nejzásadnějších polských labelů devadesátých let, Nikt nic nie wie, který desku začátkem roku 1991 vydal se postaral i o její reedici. Deska má jinou barvu obalu (dříve červená, nyní černá), má navíc v textové příloze poznámky členů kapely k procesu nahrávání (ach ty třetihory, kdy platící klinet byl na obtíž) a poznámky Ušatého alias šéfa NNNW k oné lisovací a obalové anabázi. Nechybí stručný ale pro mě osobně zásadní popis spolupráce Ex Perta (zpěv a texty kapely) s Prosiakem, legendárním komiksovým kreslířem. Možná znáš jeho krátké komiksy Blixa a Zorzeta nebo legendátní punkový epos Ratboy? Aha, už nejsou třetihory:) Můžeme tedy ve zkratce konstatovat, že deska obsahuje věci které velmi věrně charakterizují její pozici a vliv, stejně  jako sílu okolí, vše z roku 1991.

Zvuk je mírně vylepšen, což je práce Marcina Dymitera (Ewa Braun).

Co se desky samotné týká, obsahuje středně rychlý punkrock, s vlivy hardcoru, klasické "polámané rytmy". Takže, změny tempa, zvláštní zpěv a ona naléhavost, které je vlastní i např. Apatii. Tudíž, jedna z klasických kapel, jejíž sláva sice nepřekročila o moc hranice rodné země, ale scénu v ní ovlinila silně a jejíž leader Ex Pert je obecně považován za jednoho z nejlepších autorů textů. Kromě toho píše sloupek a vyjadřuje se k kde čemu, aniž by ztrácel glanc.

Rozhodně horký tip pro všechny, kteří mají rádi polskou muziku z let devadesátých!

Jo a první deska z Československa je Skimmed LP:)

 

http://www.youtube.com/watch?v=83TLejp_nio&list=PLC2C58E8DE5D07727

 

Tracklist:

01. Dobrze

02. Sinoszary

03. Wilk

04. Imieniny Stefana

05. Niedzielny kościół

06. Stwórcy

07. Inkwizycja

08. Anatema

09. Daleko

10. Radio aktywność

11. To co ukryte

12. Arbeit

13. Zimno

14. Komunikaty

15. Niespodzianka

16. Hemofilia

 

NNNW 1LP/RP