Blitzkrieg Bop - The Usual Suspects

Blitzkrieg Bop - The Usual Suspects

600,00 Kč
S DPH

LP + CD 

Množství
Poslední kus skladem

Jestli pro mne bylo v katalog Ne! Records něco největším překvapením tak to je právě deska Blitzkrieg Bop. Label, který doteď dělal jen luxusní edice klasických ex-Jugoslávských kapel najednou vydal klasiku anglickou. Ovšem samozřejmě ve stejně luxusním provedení jako ostatní desky na svém labelu. Tedy gatefold, hromada informací, fotek a přiložené CD s nahrávkou.

Sám Habi píše, že šlo vlastně o náhodu, kdy se seznámil s bývalým zpěvákem Blitzkrieg Bop. Slovo dalo slovo a máme tu tento krásný kousek. Tak trochu ve skrytu duše doufám, že toto není jediná anglická retro deska na Habiho labelu. Takovéhle zpracování by si zasloužila spousta jiných nahrávek z té doby.

Blitzkrieg Bop vznikli v roce 1977 na troskách hardrockové kapely Adamanta Chubb a k názvu je samozřejmě inspiroval slavný song od Ramones. V sestavě Blank Frank, Mick Sick, Telly Sett, Gloria a Nicky Knoxx krátce poté natočila svůj debutní singl. Podobně jako Ramones se ani Blitzkrieg Bop nesoustředili na nějaké složité kompozice, ale hráli jednoduchý a chytlavý punkrock. První singl v počtu 500 kusů byl během pár týdnů vyprodán a o kapelu se zajímal label Lighting. Pod ním natočili další dva singly, ten poslední už bez Glorie v sestavě, která odešla k jiné kapele, aby posléze úplně odešla od muziky. Je vlastně zajímavé, že ač měli Blitzkrieg Bop v sestavě holku tak ta se neujala mikrofonu, ale celou dobu pouze drtila kytaru.

Po dalších problémech v sestavě a propadu posledního singlu (kapela jej nemohla podpořit koncerty, protože basák v té době šikovně prošel skleněnými dveřmi a na noze měl 27 stehů) se Blitzkrieg Bop v roce 1979 na dobro odmlčeli.

Pro toto LP bylo speciálně vyhrabáno v archivech několik raritních verzí a nikdy dříve nevydané písničky a klasické cover. Tohle není jen deska, toto je artefakt. Krásná práce!

 

https://www.youtube.com/watch?v=n3_jWAnSEAU

 

Tracklist:

01.  Life’s Just A So-So

02.  (You’re Like A) UFO (first mix)

03.  9 To 5 (alternate take)

04.  Mental Case (2013 remaster)

05.  Bugger Off (demo version)

06.  Let’s Go (fr. master tape)

07.  Viva Bobby Joe (first mix)

08.  London Lady

09.  (You’re Like A) UFO

10.  Heart Of The City

11.  Beat On The Brat

12.  Bugger Off

13.  One Chord Wonders

14.  Teenage Depression

15.  The Kids Are Alright

16.  London’s Burning

17.  White Riot

 

NE024LPblack