Cravats, The - The Colossal Tune Out

550,00 Kč
S DPH

LP

Množství
Poslední kus skladem

Co se všechno stalo v únoru 1983?

 

Byl zatčen sériový vrah Dennis Nilsen, nezaměstnanost dosáhla historického maxima, Mini Metro se stalo nejprodávanějším autem v Británii a The Cravats vydali na Corpus Christi Records úžasné LP.

 

Každá skladba na "Colossal", kterou Peel přehrával po částech celou a která se několik týdnů držela na špici indie žebříčku, je skutečně neuvěřitelná.

 

Stejně jako všechno, co tihle tatíci dělají, je i hudba vysoce vykalkulovanou kakofonií dunících bicích, ohromné basy a křehkých kytar, to vše zalité zvukově vyšinutým saxofonem, zatímco texty jsou surrealistickými příběhy zahalenými do scenérie jejich anglického maloměsta.

 

Celá tato bestie je jakýmsi zvukovým zábavním bufetem, který obsahuje 13 nejlepších bizarních soust kapely.

 

Od zběsilého psycho surfabilly otvíráku Off The Beach až po divoký dron I Am The Dreg, The Cravats při skládání tohoto blázince použili celý svůj arzenál hraček.

 

Kromě nově nahraných skladeb There Is No International Rescue, Fireman, Terminus, The Station, Icecubists, Daddy's Shoes a Working Down Underground tu máte i singly od Small Wonder Records: And The Sun Shone, You're Driving Me a I Am The Dreg (verze Off The Beach, která je zde, byla nahrána v mobilním studiu umístěném v chlívku vedle jejich zkušebny na farmě ve Worcestershire. Je hlučnější a neupravenější než singlová verze Small Wonder).

Navíc je tu "hitový" singl (prodával se víc než cokoli jiného, co kdy udělali!) Rub Me Out a When Will We Fall, kovaný veleknězem punku Penny Rimbaudem za pomoci zvukového guru Southern Studios Johna Lodera, který byl v roce 1982 odejit z kánonu Crass Records.

 

Žádná skladba nezní jako žádná z jejích souputnic, ale každá skladba zní jako The Cravats.

 

Původní LP Colossal Tunes Out si rozhodně zaslouží svůj legendární status a vysokou cenovku v okruhu přeprodejců raritních nahrávek. Je dobrou zprávou, že Overground Records vydává tyto melodie znovu, a je skvělou zprávou, že stále zní kolosálně!

 

Jednorázový vinylový press 500 kusů věrně kopíruje originál, ale navíc obsahuje i bonus v podobě plakátu.

 

https://www.youtube.com/watch?v=qVhcYDQ3xKg

 

Tracklist:

01.   Off The Beach

02.   Terminus

03.   Firemen

04.   The Station

05.   Working Down Underground

06.   I Am The Dreg

07.   You’re Driving Me

08.   There Is No International Rescue

09.   And The Sun Shone

10.   Icecubists

11.   Rub Me Out

12.   Daddy’s Shoes

13.   When Will We Fall

 

OVER178LP