Mörkhimmel – Genium obskurity

500,00 Kč
S DPH

LP

Množství

"Mörk himmel znamená temné nebe. Jméno je švédské, ale také norské a dánské. Fascinuje mě skandinávská kultura, historie, krajina a hlavně hudba. Naše jméno se mi moc líbí. Řekněte "Mörkhimmel", "temné nebe" a "temné" nebe" za sebou. Co si myslíš, že zní nejlépe?" (Slávek, zpěvák MÖRKHIMMEL)

Česká kapela MÖRKHIMMEL existuje od roku 2007, ale viditelnější a úspěšnější éra existence začala v roce 2012 po změně sestavy a vydání alba "Zloskřivec". Zkušení muzikanti, hráli v kapelách, dnes už můžeme říci legendách českého undergroundu (MOTHER, THEMA ELEVEN, !ÚL, SEE YOU IN HELL nebo TUMMO / hardcore, sludge, thrash, death či black metal), se ocitli v kombinaci tyto žánry a jejich metalická kůra se rychle etablovaly nejen na české scéně, ale i v zahraničí. V roce 2014 kapela přišla s recenzovaným albem "Ostří černé kosy zní", hrála na velkých festivalech i v malých klubech, koncertovala po Evropě, všude šířila svou temnou a špinavou hudbu a byla jednou z prvních kapel v ČR. sjednotit dříve téměř antagonistické scény - metal a hardcore. Někteří na MÖRKHIMMEL ocenili havraní vokály a metalický zvuk, jiní hardcorovou nesourodost a crustovou špínu a mix všeho výše uvedeného vzešel z splitu s další českou kapelou THE TOWER, vydaného v roce 2017.

Po několika letech mírného útlumu jsou MÖRKHIMMEL letos zpět s novými variacemi na dříve prezentovaná hudební témata, nyní okořeněnými o další vlivy a nečekané postupy. Texty zůstávají v českém jazyce a jsou v dobách „od kolébky po černou rakev“, jako jeden z veršů, ale nejsou v nich veselé historky, jde spíše o „imploze marnosti“. Poslechněte si první singl na YouTube.

Obal se zlatou laminací a zakázkovým vysekáváním

Potištěno sítotiskem

Černý vinyl

Potištěný pevný vnitřní rukáv

Omezeno pouze na 300 kusů

DOOM211-1-1LP